Swedoor JW

Instruktionsfilm

Uppdragsgivaren

JELD-WEN Europa är den ledande dörrleverantören på den europeiska marknaden. I hela Europa strävar de efter att tillmötesgå sina kunders önskningar och behov. Deras sortiment är fullt av standarddörrar, exklusiva högkvalitetsdörrar, specialdörrar samt alla tänkbara projektdörrar.

Uppdraget

Sweedoor hade sedan tidigare en enklare animering som visade fördelar och hur montage skulle göras. Vi fick uppdraget att skapa en mer tilltalande animering med samma budskap. Vi modellerade en exteriör av ett passande hus och skapade material och ljussättning för att få den känsla kunden ville uppnå. Därefter gjordes 3D-animationer och grafiska element och texter lades in för att förtydliga.

3D visualiserade produktbilder på deras olika dörrmodeller, samt gjort ett fotomontage där huset är ett foto och dörren gjord i 3D.

Fördelar

Men en steg för steg film baserad på 3D grafik får ni en film som på ett enkelt och illustrativt sätt direkt förmedlar ert budskap. Genom att skapa en lagom realistisk 3D miljö mottas informationen bättre. Och eftersom alla sekvenser är skapade med 3D-grafik kan man lyfta fram och visa just de element som är väsentliga, och det finns aldrig någon person ivägen som skymmer det som ska förklaras.

Kunden har mängder med dörrar i olika stilar, att hitta en husmiljö där man får installera just sin dörr är inte bara tidsödande och dyrt utan svårt. Genom att fotografera olika miljöer kan man sedan skapa 3D dörrar i rätt vinkel och anpassa till varje enskild miljö.