creative sol

VIRTUELLT SHOWROOM

I spåren av Pandemin uppstod begreppet Hybridmässor som försökte ersätta mässor och showroom med något annat. Lösningen var ofta en hemsida utformad med bilder man klickade sig in i och hamnade till slut framför en bild på generisk monter utan personlig interaktion.
Ett annat alternativ var att live sända video.
Båda dessa insåg många inte gav den feedback och interaktion med kunder man ville ha.


Vi summerade följande problem från våra kunder:
- Visa produkter så realistiskt som möjligt
- Möjligt att interagera och prata direkt till kunden
- Inga speciella datorkrav

Från detta började vi utveckla en egen lösning baserad på “serious gaming” och cloud computing. Vi tog grunden från 3D multiplayer online spel och byggde upp miljöer och produkter, kanske en digital kopia av er senaste mässmonter, och gjorde det möjligt att köra allt i molnet via chrome eller Firefox för att slippa datorkrav.
Alla kan prata med varanda med headset och interagera och få mer information om produkter precis som på en fysisk mässa eller showoom.
För att få full interaktion med kunderna finns möjlighet för era säljare använder VR headset för att ansluta.

Intressant , kontakta oss för en provtur av framtidens komplement till mässor och showrooms.

INTERAKTIVITET

Vi var med och försökte använda detta när det kom på slutet av 90-talet, med minst sagt uselt resultat. Till slut hann tekniken ifatt och idag finns flera alternativ på billig hårdvara såsom Occulus, Samsung Gear VR och Google Cardboard.
Upplev volymer och utseende på ett realistiskt sätt för bättre beslut.
Skapa levande broschyrer med hjälp av Augmented Reality! Med denna teknik kan ni få era produkter att verkligen stå ut ut och låta åskådaren utforska er produkt via sin smartphone eller platta. Man använder enhetens kamera för att känna igen bilder och när er trigger syns i bild visar man överlagrad information i form av text, bild, eller interaktiva 3D-modeller.
 • Gör ergonomistudier och siktanalyser på era produkter innan den tillverkas.
 • Träna i datorn för att minska tiden man behöver träna i den verkliga miljön
 • Verifiera konstruktioner så att alla delar kan monteras på tänkt sätt

Involvera användaren att utforska hur era produkter fungerar och fördelarna med dem på ett lekfullt och intuitivt sätt. Denna teknik har verkligen blommat upp i takt med att mobila enheter blivit mer och mer kompetenta. Appen kan publiceras via Google Play eller App Store och kan då uppdateras med ny information om ni gör förändringar.

VISUALISERINGSBORD

Få kunder, konstruktörer och chefer att sluta vara åskådare och börja kommunicera interaktivt med virtuella 3D-modeller. Visualiseringsbordet är ett hård- och mjukvaruverktyg som kan integreras sömlöst i följande standard 3D-program.
 • Navis Manage
 • Unity
 • Sketch Up
 • Showcase
Idag är 3D-visualiseringar ett vanligt verktyg för presentation. Men hittills har interaktiva visningar förlorat mycket av sin charm eftersom det är svårt att navigera med mus och tangentbord.
Med Visualiseringsbordet och dess intuitiva och enkla hantering öppnar vi upp en helt ny dimension av 3D-interaktion.
Ni får ett presentations- och säljverktyg som kan användas för att involvera era partners såsom kunder, chefer och intressenter i utformningen och beslutsprocessen. Utöver det kan ni få dem exalterade över er produkt på ett nytt och fascinerande sätt.
--

DIGITAL TVILLING

Inget nytt egentligen, nu finns det bara ett gemensamt namn för att utvärdera och prova i datorn innan det görs i fysiskt form.
Fråga 10 personer och du får 10 olika svar vad digital tvilling är, men gemensamt är att genom att prova i datorn kan ni tjäna pengar och tid. Det brukar vara det viktiga.
 • Logistik- & Packnings-analys
 • IoT kopplade modeller fysiskt - digital
 • Sikt Studier
 • Interaktiva 3D produkter på hemsidan
 • Fabriksplanering