Digitalisering

VIRTUELLT SHOWROOM

I spåren av Pandemin uppstod begreppet Hybridmässor, i ett desperat försök att ersätta mässor och showroom med något annat. Lösningen blev en hemsida utformad med bilder man klickade sig vidare med, för att till slut hamna framför en bild på generisk monter utan personlig interaktion.
Ett annat alternativ var att live sända video.
Båda dessa varianter ansåg många inte gav den feedback och interaktion man efterfrågade att ha med kunder.


Vi identifierade följande behov från våra kunder:
- Möjlighet att visa produkter så realistiskt som möjligt
- Möjlighet att interagera och prata direkt till kunden
- Enkelhet, utan speciella krav på kunskap, datorer eller annan utrustning

Med utgångspunkt från detta började vi utveckla en egen lösning baserad på “serious gaming” och cloud computing.

Vi tog grunden från 3D multiplayer online spel och byggde upp realistiska miljöer och produkter, kanske en digital kopia av er senaste mässmonter, och gjorde det möjligt att köra allt i molnet via Chrome eller Firefox för att slippa datorkrav.
Alla kan prata med varandra och interagera samt få mer information om produkter. Precis som på en fysisk mässa eller showoom.
För att få full interaktion med kunderna finns möjlighet för era säljare använder VR headset för att ansluta.

Intressant , kontakta oss och upplev framtidens komplement till mässor och showrooms redan nu.

VR / AR

Vi var med och försökte använda VR tekniken när den kom på slutet av 90-talet, med minst sagt uselt resultat. Varken tekniken eller användaren var redo att nyttjas av den breda massan. Till slut hann tekniken ifatt och idag finns flera prisvärda alternativ på marknaden såsom Occulus Quest, HTC Vive Pro och XTAL.

Upplev volymer och utseende på ett realistiskt sätt för bättre beslut.
Involvera användaren att utforska hur era produkter fungerar och fördelarna med dem på ett lekfullt och intuitivt sätt.

 • Gör ergonomistudier och siktanalyser på era produkter innan den tillverkas.
 • Träna i datorn för att minska tiden man behöver träna i den verkliga miljön
 • Verifiera konstruktioner så att interface stämmer och alla detaljer kan monteras på korrekt sätt
 • Förbättra servicetecknikerns vardag och låt hen snabbare få en överblick av produktionsdata och processinställningar för bättre beslutsunderlag av åtgärd

Skapa levande broschyrer med hjälp av Augmented Reality!
Med denna teknik kan ni få era produkter att verkligen stå ut ut och låta åskådaren utforska er produkt via sin smartphone eller platta. Man använder enhetens kamera för att känna igen bilder och när en trigger syns i bild visar man överlagrad information i form av text, bild, eller interaktiva 3D-modeller.

Denna teknik är här för att stanna och har verkligen blommat upp i takt med att mobila enheter blivit mer och mer kompetenta. Appen publiceras via Google Play eller App Store och kan enkelt uppdateras med ny information när ni gör förändringar.

Tveka inte att börja använda VR / AR, tillsammans skapar vi ert interaktiva material. Vi har kompetensen och assisterar er för att välja rätt lösning för ert behov.

VISUALISERINGSBORD

Få kunder, konstruktörer och chefer att sluta vara åskådare och börja kommunicera interaktivt med virtuella 3D-modeller. Visualiseringsbordet är ett hård- och mjukvaruverktyg som kan integreras sömlöst i följande standard 3D-program.
 • Navis Manage
 • Unity
 • Sketch Up
 • Showcase
Idag är 3D-visualiseringar ett vanligt verktyg för presentation. Men hittills har interaktiva visningar förlorat mycket av sin charm eftersom det är svårt att navigera med mus och tangentbord.
Med Visualiseringsbordet och dess intuitiva och enkla hantering öppnar vi upp en helt ny dimension av 3D-interaktion.
Ni får ett presentations- och säljverktyg som kan användas för att involvera era partners såsom kunder, chefer och intressenter i utformningen och beslutsprocessen. Utöver det kan ni få dem exalterade över er produkt på ett nytt och fascinerande sätt.
--

DIGITAL TVILLING

Inget nytt egentligen, nu finns det bara ett gemensamt namn för att utvärdera och simulera i datorn innan det görs i fysiskt form.
Fråga 10 personer och du får 10 olika svar vad digital tvilling är, men gemensamt är att genom att simulera i datorn tjänar ni pengar och tid. Det brukar vara det viktiga.

Virtuell Design med sina kompetensområden i digitalisering och engineering är ett av få företag som verkligen kan realisera en digital tvilling i form av:
 • Logistik- & Packnings-analys
 • IoT kopplade modeller fysiskt - digital
 • Siktstudier
 • Variera randvillkor och se hur det påverkar helheten
 • Fabriksplanering