KOLLO

KOLLO / HELLY HANSEN

KundenKUNDEN

Helly Hansen är en tillverkare av textilier och speciell utrustning för sport och arbete på havet och på land, med huvudkontor i Oslo, Norge. Huvudkontoret låg tidigare från bolagets grundande, 1877, fram till oktober 2009 i Moss i Norge.

UppdragsgivarenUPPDRAGSGIVAREN

Kollo har arbetat med svensk och internationell detaljhandel i snart 15 år. Sedan starten 2000 är dom en del av Forsman & Bodenfors-familjen. Det gör att dom har kollegor som kan bidra med kloka tankar inom områden som ligger lite vid sidan av det dom själva gör. Och dom finns där och stöttar sina kollegor när det gäller retailfrågor. För dom vet vad som krävs för att skapa attraktiva butiker och lönsamma affärer, och utgår alltid ifrån retailperspektivet i sina uppdrag. Oavsett om det handlar om ett nytt butikskoncept eller utformningen av en enskild prisetikett.

UppdragetUPPDRAGET

Vi fick i uppdrag att hjälpa Kollo att ta fram en dropback till deras kund HellyHansen. Vi utgick ifrån skisser och underlag som Kollo tagit fram. uppdraget blev att ta modellera kartonger i 3D för att sedan placera dem som en vägg, vi ville skapa djupkänsla i bilden och la ner mycket tid ihop med Kollo för att få till den rätta känslan, texturen var viktig då bilden vi skulle ta fram skulle simulera en vägg med kartonger men i butiken så skulle det stå riktiga framför med produkter på, så att känslan, färgen och ljuset var tvunget att vara så lika som möjligt.

ResultatetRESULTATET

Vi är mycket stolta och glada över resultatet som dels finns i butiker över hela Europa. Men som också visar på hur vi med hjälp av 3D kan ta fram en lösning på ett problem. Fördelen med att snabbt få se slutresultatet men ändå ha möjligheten att in i sista stund göra ändringar ger kunden fördelar. Bilden vi tog fram var i 5000dpi (mått på bilden).
kollo_img_03
kollo_img_04
kollo_img_05
kollo_img_06